شنبه , ۲۹ دی ۱۴۰۳
خانه / اخبار / فرصت طلبی کره جنوبی در پسا تحریم

فرصت طلبی کره جنوبی در پسا تحریم

یک کارشناس اقتصادی گفت : هرچند؛ بررسی و نقد یک موضوع؛ نیاز به تحلیل شرایط زمان دارد؛ اما فرصت طلبی کره جنوبی در زمان تحریم از شرایط به وجود آمده موضوعی مشخص و روشن است.

محمد کریمیان در گفتگو با سایت خبری خبر فردا با بیان این مطلب گفت :بررسی اولیه وضعیت روابط تجاری جمهوری اسلامی ایران و کره جنوبی در سالهای اعمال تحریم های ظالمانه غرب بر علیه جمهوری اسلامی ایران؛ بیانگر این موضوع است که این کشور به صورت کاملا هدفمند؛ شرایط ایجاد شده را به عنوان یک فرصت جهت استفاده و از بین بردن بخش وسیعی از صنعت کشور استفاده کرده است. که به بخشی از برنامه های انجام شده این کشور اشاره می کنم:

صنعت بانکداری؛ تحریم بانک ملت و جایگزینی بانک های کره ای

بانک ملت سئول؛ به عنوان شعبه ای از بانک ملت و با مجوز رسمی؛ فعالیت در کشور کره جنوبی؛ به عنوان یکی از فعالترین شعب بانک ایرانی در شرق و جنوب شرق آسیا در سالهای قبل از تحریم فعالیت می کرد. این بانک همواره مطابق با قوانین بانکی و پولی کره جنوبی؛ فعالیت شفاف و قانونی داشته است. گردش حساب و درآمد حاصل شده؛ هدف مناسبی برای کشور کره جنوبی؛ جهت توقف یک جانبه فعالیت این بانک و جایگزینی فعالیت آن با بانک های کره ای از جمله بانک وری Woori bank بوده است. بانک ملت در سال های اخیر با ادعای حقوقی در کشور کره جنوبی؛ دنبال اعاده حقوق به ناحق پایمال شده اش می باشد که هنوز به نتیجه مشخصی نرسیده است.

صنعت حمل و نقل؛ تحریم کشتی های ایرانی

پیش از تحریم ها و حتی در زمان تحریم ها؛ حمل و نقل های کشتیرانی جمهوری اسلامی از فعالترین خطوط کشتیرانی در کره بود که حمل های این شرکت در ماه تا ۱۸۰۰۰ TEU نیز گسترش یافته بود؛ کشور کره جنوبی؛ با اقدام یک جانبه؛ تمامی فعالیت های این شرکت و شرکت های وابسته را متوقف کرد و با ردکردن بارنامه های کالاهای حمل شده توسط این شرکت در بانک های کره ای؛ عملا فعالیت این شرکت را منتفی و شرکت های کره ای را با کرایه حمل های دو برابر جایگزین این شرکت کرد.

صنعت خودرو؛ تحریم ارسال قطعات و افزایش صادرات محصول کامل

کشور کره جنوبی، با عدم صدور مجوز صادرات قطعات خودرو؛ عملا تصمیم به فلج کردن صنعت خودرو ایران گرفت. در همین شرایط؛ فروش و ارسال خودروهای ساخته شده به کشور را افزایش داد؛ تا جایی که نه تنها خودروهای به روز و مدرن ساخت کره در ایران فراوان شد بلکه خودرو سازهای از رده خارج این کشور نیز فرصت حضور در بازار ایران و احیای مجدد یافتند.

صنعت نفت؛ خرید نفت با ارز محلی

کشور کره جنوبی؛ در فرصت پیش آمده از تحریم ها با دریافت مجوز؛ خرید نفت از ایران را با ارز وون کره و انباشت وجوه در بانک های مشخص کره ای ادامه دادند. هرچند به ظاهر این کشور در زمان تحریم ها خرید نفت را همچنان از ایران ادامه داده است؛ اما پرداخت مبلغ نفت در خود کره؛ به معنی خرید مجانی نفت می باشد. نکته دیگر صرف این مبالغ جهت واردات کالاهای مصرفی از کره می باشد که عملا تراز تجاری از ایران را در سال های اخیر به گونه ای تغییر داد که بازار ایران در اختیار کالاهای کره ای قرار گرفت.

صنعت لوازم خانگی

به جرأت می توان گفت هیچ ایرانی وجود ندارد که نام برندهای معروف کره ای در حوزه لوازم خانگی و تلفن همراه را نشنیده باشد. دو برند کره ای که امروز به نماد کشور کره تبدیل شده اند؛ با تبلیغات گسترده نفوذ عمیقی در ذهن و فکر و اعتقاد مردم ایران ایجاد کرده اند که به الگوی پیشرفت و اعتماد و اطمینان تبدیل شده اند. دو برند آبی و قرمز کره ای؛ با در اختیار گرفتن بیش از ۷۰% بازار ایران در حوزه لوازم خانگی و موبایل؛ فروش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان در این صنعت در اختیار دارند.

صنعت فولاد کشور کره جنوبی؛ با در اختیار داشتن تولید کنندگان بزرگ و نیز منابع نقدی حاصل از واردات نفت ایران؛ با تحریم صادرات ماشین آلات و حتی بیلت به ایران؛ محصولات تمام شده را با قیمت های کمتر از تولید کنندگان داخل به کشور صادر کرد؛ که ضربه های جبران ناپذیر به این صنعت وارد کرد.

صنعت پتروشیمی

کره جنوبی؛ به بهانه تحریم ها با قطع کردن یک جانبه پروژه های مشترک در ایران؛ عملا سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی در ایران را متوقف کرد و در همین مدت با افزایش صادرات محصولات پتروشیمی؛حجم وسیع و حاشیه مناسب از سود فروش این محصولات در ایران را به دست آورد.

کریمیان در پایان خاطر نشان کرد :ضروری است با توجه به برطرف شدن تحریم ها و حضور مجدد کشورها و هیات های تجاری از اروپا و آمریکا؛ مسئولین مربوطه؛ با استراتژی بلند مدت و هدفمند؛ ادامه روابط تجاری با این کشور را بازنگری و برنامه ریزی نمایند.

همچنین ببینید

بازدید رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان از هلدینگ بسپار شیمی سپیدان

در نشست مشترک رئیس بنیاد نخبگان استان با رئیس هیئت مدیره هلدینگ بسپار شیمی سپیدان بر استفاده بیش از پیش ظرفیت نخبگان در طرح های توسعه ای مجموعه تاکید شد. خانم دکتر گلی با حضور در نشست با رئیس هیئت مدیره مجموعه بسپار شیمی سپیدان، بر استفاده ظرفیت های این بنیاد برای معرفی نخبگان در سطوح و رشته های مختلف تاکید کرد. ایشان از تلاش کارکنان این مجموعه قدردانی کرد و افزود؛ بنیاد نخبگان می تواند با زمینه سازی نشست ها و رویدادهایی هم نسبت به کاهش دغدغه ها و چالش های این مجموعه گام بر دارد و هم با ارائه مدلهایی، در راستای رونق کسب و کار و افزایش تولید، گام های اثربخشی را بردارد. در این دیدار رئیس هیئت مدیره هلدینگ بسپار شیمی سپیدان نیز ضمن معرفی فعالیتها و ظرفیت های موجود در مجموعه، استفاده از مدل اکوسیستم نوآوری را از علل دیگر موفقیت شرکت عنوان کرد. دکتر کریمیان بر اهمیت ایجاد مدل و الگوی مراکز نوآوری در بخش خصوصی و استفاده از تجربیات گروه بسپار شیمی تاکید کرد و افزود؛ ورود بخش خصوصی در اکوسیستم نوآوری، آوردن بازار و تزریق پول بصورت کاملا هوشمند خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید